donderdag, 28. februari 2008 - 19:48

Beveiligers zijn winkeldieven te slim af

Emmen

Beveiligingsmedewerkers van een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen hielden woensdag drie winkeldieven aan. Eerst werd een 22 jarige inwoner van Aalden betrapt bij het stelen van een zonnebril. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar bekende hij de diefstal. Omdat dit voor de man niet de eerste keer was kreeg hij een dagvaarding en moet hij zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

Een paar uur later liepen twee meisjes van 15 en 16 jaar uit De Groeve en Groningen in dezelfde winkel tegen de lamp. Een beveiligingsmedewerker zag de meisjes met meerdere kledingstukken en sieraden een paskamer binnengaan en er met maar één kledingstuk weer uitkomen. Buiten sprak hij ze aan en toen bleek hun tas uit te puilen van spullen die ze niet hadden betaald.

In totaal voor maar liefst € 217,-. De meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden ze deze diefstal en ook nog de diefstal van kleding in een andere winkel in Emmen. De meisjes werden door hun ouders van het politiebureau gehaald en de politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):