donderdag, 5. juni 2008 - 9:26

Beveiliging Rita Verdonk omlaag geschroefd

Den Haag

De lijsttrekker van Trots op Nederland (ToN), Rita Vedonk, heeft laten weten dat de beveiliging rond haar persoon omlaag geschroefd zal worden. Van persoonsbeveiliging, waarbij zij omringd wordt door persoonsbeveiligers, zal worden teruggebracht naar persoonsbegeleiding. Dit zou volgens Verdonk zijn gedaan op basis van een inschatting van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NTCb).
Verdonk voelt zich hierdoor niet veilig meer en heeft bijeenkomsten in het land afgezegd.

Een woordvoerder van NTCb bevestigd tegenover Blik op Nieuws dat het dreigingsniveau rond Verdonk gedaald is en de beveiliging daarop wordt aangepast. ‘Het is een gevoel van mevrouw Verdonk dat ze niet meer kan rekenen op beveiliging. De informatie die wij hebben van o.a. politie en AIVD laat zien dat er minder dreiging is rond haar persoon. Omdat persoonsbeveiliging maatwerk is, zal hierdoor deze worden aangepast. Het NTCb monitort constant het dreigingsniveau van de verschillende personen. Wanneer hier aanleiding toe is zal de beveiliging weer worden opgeschroefd’, aldus de woordvoerder.

Verdonk heeft een andere opinie over het dreigingsniveau die er op dit moment zou zijn. Zij heeft hier zelf onderzoek naar laten doen. Dit heeft zij in een brief aan de minister president gestuurd. Deze heeft op zijn beurt de brief doorgespeeld naar de minister van Justitie, Hirsch Ballin. Over deze correspondentie wil de woordvoerder van het NCTb niet ingaan.
Provincie:
Tag(s):