zondag, 10. februari 2008 - 23:05

Beveiliging Schiphol nog steeds slecht

Amsterdam

Uit de uitzending van Undercover in Nederland van zondag blijkt Schiphol het nog steeds niet zo nauw te nemen met de veiligheidscontrole van het personeel dat op de platforms werkt. Woensdag maakte de luchthaven bekend de toegangscontrole te verscherpen nadat SBS 6 schokkende gaten in de beveiliging aan het licht bracht.

Via een personeelsingang kon een medewerker van het tv programma Undercover in Nederland ongestoord een tas meenemen zonder dat deze werd bekeken door het beveiligingspersoneel. Hierin zat o.a. een zakje meel (wat voor drugs doorging) en een (nep)bom. De ‘drugs’ en de ‘bom’ konden ongestoord in een vliegtuig gelegd worden.

Na de bekendmaking door SBS, sprak de politiek schande en is er door GroenLinks aangedrongen op een spoeddebat. De directie van Schiphol reageerde eveneens geschokt en beloofde beterschap. Afgelopen vrijdag stelde het team van Undercover in Nederland een camera op tegenover de bewuste ingang voor personeel. Ondanks dat de personeelspassen nu dubbel gecontroleerd werden, werd er nauwelijks op bagage gecontroleerd dat het personeel bij zich droeg.
Provincie:
Tag(s):