donderdag, 29. mei 2008 - 15:08

Bevelsoverdracht Koninklijke Luchtmacht op vliegbasis

Soesterberg

Luitenant-generaal Jac Jansen volgt donderdag 29 mei luitenant-generaal Hans de Jong op als Commandant Luchtstrijdkrachten. De overdracht vindt plaats op de bakermat van de luchtvaart in Nederland, vliegbasis Soesterberg. Staatssecretaris Jack de Vries zal de ceremonie bijwonen. De bevelsoverdracht wordt afgesloten met een zogenoemde fly-by van luchtmachtvliegtuigen.

Luitenant-generaal Jansen (52) heeft zijn laatste functie vervuld als Chef Staf op het NATO Air Component Command in Ramstein, Duitsland. Hij begon zijn carrière in 1975 op de Koninklijk Militaire Academie in Breda. Daarna was hij onder meer squadroncommandant, Commandant Vliegbasis Twenthe en Sous-chef Beleid en Plannen op het Luchtmachthoofdkwartier. In 2004 werd generaal Jansen geplaatst op het Ministerie van Defensie als Voorzitter van de Projectgroep SAMSON, belast met reorganisaties die voortkwamen uit de Defensienota 2003.

Luitenant-generaal De Jong is sinds september 2005 Commandant Luchtstrijdkrachten. Per 30 mei gaat generaal De Jong met functioneel leeftijdsontslag.
Provincie:
Tag(s):