zondag, 25. mei 2008 - 10:54

Bewindslieden bezoeken militaire gezondheidszorg

Utrecht

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ab Klink en staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries bezoeken maandag 26 mei het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in Utrecht. Dit heeft de rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

De bewindslieden worden geïnformeerd over de zorgketen binnen Defensie en de wijze van samenwerking met civiele ziekenhuizen. Tevens wordt een bezoek gebracht aan het calamiteitenhospitaal dat onderdeel is van het CMH. Het calamiteitenhospitaal kan zowel voor civiele als militaire calamiteiten doeleinden worden ingezet.

Het CMH is ingericht voor het behandelen van militairen die bijvoorbeeld tijdens uitzendingen gewond zijn geraakt en voor reguliere ziekenhuiszorg voor het militaire personeel.

Onderdeel van de militaire gezondheidszorg zijn ook de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg en het Instituut Defensie Relatieziekenhuizen. Dit instituut beheert een bestand van medische specialisten die Defensie ‘leent’ van ziekenhuizen om medische zorg te verlenen in de uitzendgebieden waar de krijgsmacht actief is.

De minister en staatssecretaris zullen tijdens het bezoek uitvoerig spreken met geneeskundig personeel dat uitgezonden is geweest naar Afghanistan.
Provincie:
Tag(s):