donderdag, 5. juni 2008 - 9:35

Bewoner springt van balkon bij brand in woning

Leidschendam

Donderdagochtend rond half zeven heeft aan De Haar in Leidschendam brand gewoed in een woning. De bewoner sprong van het balkon en raakte bij het incident gewond.

In eerste instantie werd de alarmcentrale vanuit de buurt gebeld voor een buitenbrand. Kort daarna meldde de HTM (die nabij de woning een keerlus heeft liggen) aan de brandweer dat het om een woningbrand ging. Daarop zijn meer brandweereenheden ter plaatse gestuurd. De brand bleek op de eerste verdieping en was uitslaand. Hij kon, na het forceren van de toegangsdeur, snel worden geblust.

De bewoner van de woning op de eerste verdieping is ten tijde van de brand van zijn balkon gesprongen. Hij is door de ambulance onderzocht en naar een ziekenhuis vervoerd. Van zijn woning is de woonkamer uitgebrand en de rest van de woning heeft zware rookschade opgelopen.

De overige woningen in de flat werden door de brand niet bedreigd waardoor bewoners niet ontruimd hoefden te worden.

Na het blussen van de brand en het ventileren van de portiek heeft de brandweer de woning aan de politie overgedragen. Die stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.
Provincie:
Tag(s):