dinsdag, 12. augustus 2008 - 18:23

Bewoners bepalen winnaar

Apeldoorn

Op de prijsvraag ‘Kleur Apeldoorn mee’ heeft de stichting Triënnale tien complete plannen ontvangen. De stichting daagde bewoners in februari dit jaar uit hun ideeën over hun eigen leefomgeving om te zetten in concrete plannen. De inzendingen variëren van een herinrichting van een plein tot en met het planten van bomen en het beschilderen van huizen.

Een onafhankelijke nominatiecommissie van deskundigen beoordeelt nu de tien ingezonden ideeën. Deze commissie toetst de plannen op haalbaarheid en nomineert uiteindelijk drie plannen. De genomineerde plannen worden op 1 september bekend gemaakt, waarna bewoners van 01 tot en met 25 september 2008 een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete plan.

Dit kunnen zij doen met behulp van een stemformulier die te vinden is bij de expositie van de plannen in de Burgerzaal van het Stadhuis of via de site www.apeldoorn.nl/triennale.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op 27 september tijdens het slotfeest van de Triënnale. De stichting Triënnale stelt voor het winnende plan € 20.000,- voor de uitwerking beschikbaar.

De tien ingezonden plannen zijn van 04 augustus tot en met 25 september 2008 te zien in de Burgerzaal van het Stadhuis.
Provincie:
Tag(s):