vrijdag, 22. februari 2008 - 15:15

Bewoners en hond onwel door koolmonoxide

Amsterdam

Op donderdagavond liepen rond half tien twee bewoners en een hond van een woning aan de Albert Camuslaan koolmonoxidevergiftiging op. De bewoners zijn overgebracht naar het ziekenhuis, de hond werd behandeld door de dierenambulance.

De bewoners van het pand voelden zich al de hele week niet lekker en de hond van de bewoners had opvallend bolle en rode ogen. Nadat één van de bewoners had overgegeven, vroeg de ander advies aan zijn vader, een bevelvoerder van Brandweer Amsterdam-Amstelland. Deze vermoedde een koolmonoxidevergiftiging en adviseerde de brandweer te bellen.

De brandweer trof inderdaad een verhoogde concentratie koolmonoxide aan rond de geiser in de keuken en de gaskachel in de woonkamer. De oorzaak was vermoedelijk een slecht functionerende afvoer van de geiser. De brandweer sloot de geiser en kachel af en ventileerde de woning. In de bovengelegen woning werd geen verhoogde concentratie aangetroffen. De bewoners van het pand zijn overgebracht naar het ziekenhuis, de hond is behandeld door de dierenambulance.
Provincie:
Tag(s):