zaterdag, 16. februari 2008 - 14:18

Bewoners springen van eerste etage van brandend huis

Bij een uitslaande woningbrand aan de Kerklaan in Groningen zijn vrijdagnacht twee bewoners gewond geraakt. Zij waren, samen met nog drie huisgenoten, aanwezig in de woning op het moment dat de brand uitbrak. Om aan de vlammen en de rook te ontsnappen, zijn de vijf mannen door een raam op de eerste etage naar beneden gesprongen.

Het vuur sloeg snel om zich heen en kon alleen nog van buitenaf worden bestreden. Al vrij snel stortte een deel van het dak in en het puin kwam terecht op een koppeling van de brandkraan. Hierdoor liep een grote hoeveelheid water de winkelstraat in. Voor de gladheidbestrijding werd een strooiauto van de gemeente ingezet. Omdat er groot gevaar was voor instorting, werd de omgeving rondom het brandende gebouw ruim afgezet.

Rond 02.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Een van de bewoners liep beenletsel op doordat hij uit het raam gesprongen was. De tweede gewonde had verwondingen aan zijn gezicht. Beide bewoners zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):