maandag, 8. december 2008 - 14:52

Bewoners Vinkenslag helpen KMar bij aanhouding

Maastricht

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft maandagmorgen 8 december in Maastricht assistentie gekregen van bewoners van voormalig woonwagenkamp Vinkenslag bij de aanhouding van een voortvluchtige Duitse man. Dit heeft de KMar maandag bekendgemaakt.

De brigade Limburg-Zuid van de KMar controleerde op de A2 ter hoogte van Maastricht een voertuig tijdens een mobiele controle op vreemdelingen (MTV-controle). Na controle in het opsporingsregister bleek één van de inzittenden te worden gezocht door de Duitse autoriteiten in verband met handel in amfetamine.

De man had nog een gevangenisstraf van 15 jaar openstaan. Nadat de Duitser was aangehouden en de marechaussee hem fouilleerde, sprintte hij weg en verdween zigzaggend over vier rijbanen van de A2 een weiland in.

De marechaussee kon de man na een korte achtervolging in de kraag vatten nadat bewoners van een aangrenzend woonwagenkamp, het voormalige Vinkenslag, de marechaussee de goede richting op hadden gestuurd.

De KMar zal de aangehouden verdachte overdragen aan de Duitse autoriteiten. De behulpzame bewoners zijn door de Kmar bedankt voor hun attente optreden.
Provincie:
Tag(s):