woensdag, 9. april 2008 - 9:36

Bewoonster komt om bij brand

Veenendaal

Een 69-jarige vrouw uit Veenendaal kwam aan het begin van de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 april bij een brand in haar woning om het leven.
Rond 00.10 uur kregen de politie en brandweer de melding van een bewoonster van een appartement aan het Zuiderkruis dat zij rook in haar kamer kreeg en dat zij op het balkon knetteren van vuur hoorde. Zij vermoedde dat er brand woedde in de woning van haar benedenbuurvrouw.

De meldster verliet direct haar woning. Beide hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Daar de bewoonster vermoedelijk nog in de woning was, werd ook de komst van een ambulance verzocht. De brandweer schaalde de brand in op ‘middelbrand’ en gaf om 00.33 uur het sein ‘brand meester’. In de woning werd het stoffelijk overschot van de 69-jarige bewoonster aangetroffen.

Een 44-jarige bewoonster van het appartementencomplex raakte rond 00.30 uur onwel en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door rechercheurs van de Forensische Opsporing werd een onderzoek ingesteld. Daarbij kon nog geen brandoorzaak worden vastgesteld. Het onderzoek wordt woensdag overdag voortgezet.
Provincie:
Tag(s):