maandag, 9. juni 2008 - 8:54

Bezoek president Afghanistan aan Nederland

Den Haag

De Afghaanse president Hamid Karzai brengt op 9 en 10 juni een werkbezoek aan Nederland. De president spreekt onder meer met minister-president Balkenende en de ministers Verhagen, Van Middelkoop en Koenders.

Koningin Beatrix biedt de president een lunch aan op Paleis Huis ten Bosch. De president spreekt onder meer met minister-president Balkenende en de ministers Verhagen (Buitenlandse Zaken), Van Middelkoop (Defensie) en Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). Ook wordt de president ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, mevrouw Timmerman-Buck en mevrouw Verbeet.

Samen met staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) opent de Afghaanse president een bijeenkomst met 60 Nederlandse en 55 Afghaanse ondernemers op het gebied van landbouw, infrastructuur en commerciële dienstverlening.

President Karzai is eregast op het zeventiende jaarlijkse diner van "Vrienden van Nieuwspoort" dat in de Ridderzaal plaatsvindt. De minister-president, diverse overige leden van het kabinet en vertegenwoordigers van in Afghanistan actieve hulporganisaties zullen daarbij aanwezig zijn.

De Afghaanse president sluit zijn bezoek aan Nederland af met een lezing in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden.
Provincie:
Tag(s):