vrijdag, 26. september 2008 - 14:51

Bezorgdheid over Haagse radicaliserende moslims

Den Haag

De Haagse As-Soenah-moskee heeft bij de politie in Den Haag aan de bel getrokken. De moskee maakt zich ernstige zorgen over een groep moslimjongeren die andere moslimmensen probeert te ronselen voor hun extreem radicale ideeën. Dat werd donderdagavond bekend tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Abdoe Khoulani van Islam Democraten spreekt vandaag tegenover Blik op Nieuws zijn bezorgdheid uit. Volgens zijn verkregen informatie zou het gaan om een groep van zo’n twintig moslims die de afgelopen maanden langs de Haagse moskeeën zijn getrokken op zoek naar nieuwe mensen. Daarbij worden vooral jonge moslimjongeren aangesproken.

Niet alleen de Haagse moskeeën zijn bezocht. In het verleden zijn ook andere moskeen in Nederland regelmatig lastiggevallen door dit soort ronselaars met onfrisse ideeën, aldus Khoulani.

Het raadslid vindt dat alertheid nu noodzakelijk is om een tweede Hofstadgroep te voorkomen. Omdat politie, raadsleden en de burgemeester inmiddels op de hoogte zijn gebracht, is het volgens Khoulani zeer aannemelijk dat de AIVD eveneens kennis heeft genomen van de zaak.

Khoulani zal zo snel mogelijk met andere moskeebesturen in gesprek gaan om te horen of ook zij worden benaderd door deze radicaliserende moslims.
Provincie:
Tag(s):