woensdag, 4. juni 2008 - 21:35

Bibliotheek Almere bij 1e Letterenloop

Almere

Op zondag 1 juni werd in Haarlem voor de eerste keer de Letterenloop georganiseerd. Aan deze sponsorloop werd onder andere deelgenomen door auteurs, journalisten, uitgevers en bekende Nederlanders. Het startsein werd gegeven door Midas Dekkers die de loop opende op een solex samen met Brigitte Kaandorp.

Aan de businessloop die er aan verbonden was, deed ook een team van Bibliotheek Almere mee. De vier lopers van dit team liepen een rondje door Bloemendaal samen met ruim 1400 andere enthousiastelingen.

De opbrengst van de Letterenloop is voor Stichting Run4schools die naschoolse sportactiviteiten organiseert op lagere scholen in Mitchell’s Plain, een township in Zuid-Afrika. Hardlopen is voor Run4Schools de belangrijkste activiteit om geld in te zamelen waarmee de programma’s kunnen worden bekostigd.

Na aanleiding van het succes van deze editie van de Letterenloop heeft de organisatie al besloten ook volgend jaar weer een dergelijk evenement te organiseren. Bibliotheek Almere zal er dan zeker weer bij zijn.
Provincie:
Tag(s):