donderdag, 29. mei 2008 - 19:17

Bibliotheek functie bij Raboloket

Vanaf 1 november as. kunt u niet alleen voor een hypotheek of lening terecht bij de Rabobank in Willemstad en Fijnaart, maar ook voor een spannende roman of een kinderboek. De Rabobank gaat in deze plaatsen onderdak bieden aan de openbare bibliotheek. Het gaat om een samenwerking tussen de Rabobank Zuid-West Noord, de openbare bibliotheek NANnU en de gemeente Moerdijk. Initiatiefnemer voor het project is van de Stadsraad van Willemstad.

Het is de bedoeling dat de Rabobank in Willemstad en Fijnaart naast de bancaire loketfunctie ook een serviceloket voor de bibliotheek wordt. Dat betekent dat bankmedewerkers ook bepaalde werkzaamheden voor de bieb gaan uitvoeren.

Het voorstel moet nog door de ledenraad van de Rabobank en de gemeente raad van Moerdijk wordt goedgekeurd. De participanten spreken de verwachting uit dat deze manier van samenwerking zoveel draagvlak heeft bij de bevolking en de betreffende organisaties, omdat over dit idee goed is nagedacht en overlegd en na grondige consultatie van bewoners en bibliotheekgebruikers.

Ook de Stadsraad van Willemstad en dorpsraad van Fijnaart zijn dolenthousiast. Wouter Verbaan van de stadsraad: “Dit is een verandering die met recht een verbetering genoemd mag worden voor zowel schooljeugd als volwassenen. We gaan van één keer per week de bibliobus naar een bibliotheekvestiging die drie dagen per week met ruime openingstijden geopend zal zijn. �
Provincie:
Tag(s):