dinsdag, 11. maart 2008 - 9:33

'Bier brouwen is eigentijds vakwerk'

Amsterdam

"Bier brouwen is niet moeilijk. Lekker bier brouwen is vakwerk." Met deze woorden overhandigde de voorzitter van de Nederlandse bierbrouwers, Hans Wiegel, het eerste exemplaar van de vernieuwde opleiding tot brouwoperator aan minister Gerda Verburg (Landbouw). De minister bracht vanmiddag een werkbezoek aan de Heineken brouwerij in Zoeterwoude. De opleiding is op initiatief van de gezamenlijke brouwers, verenigd in het Centraal Brouwerij Kantoor, helemaal doorgelicht en aangepast aan de laatste stand der techniek. Ook in de ambachtelijke wereld van bier staat de tijd niet stil en hoewel receptuur nog steeds leidend is bij de brouwers, wordt gewerkt met uiterst moderne technieken.

De minister reageerde enthousiast op het initiatief van de brouwers. "Dit is een prachtig voorbeeld van een vruchtbare samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zo draagt de bedrijfstak bij aan de verhoging van het opleidingsniveau van jongeren die ervoor kiezen te gaan werken in plaats van een schoolse opleiding te volgen."

"Nederland is één van de grootste bierexporteurs ter wereld en dat is niet voor niets. Wij verstaan al jarenlang het vak van lekker bier brouwen en over de hele wereld wordt Nederlands bier gedronken. Dat willen wij graag zo houden. Met de vernieuwde opleiding hopen wij ook in de toekomst jonge talenten te interesseren om bij één van onze brouwerijen te komen werken ", aldus CBK-voorzitter Wiegel. Hij sprak zijn zorg uit over de sterk afnemende instroom in de opleidingen voor levensmiddelentechnologie. "We hebben de komende jaren mensen nodig met de juiste competenties. Deze opleiding is dus vooral een investering in de toekomst".
Categorie:
Tag(s):