donderdag, 17. januari 2008 - 11:56

Bierkrattendief bekent 40 zaken

Groningen

Met de aanhouding van een 23-jarige man zonder vaste woonplaats heeft de politie veertig diefstallen opgelost. De dakloze man werd woensdagochtend op de Beren aangehouden. De verdachte reed op een gestolen fiets en bleek bovendien een leeg krat bier achterop de fiets met zich mee te voeren.

De agenten constateerden dat het originele slot van de fiets verwijderd was. Bij navraag bleek dat de fiets was gestolen uit een openstaande schuur bij een woning aan de Wilhelminakade in de stad. De aangeefster had de fiets nog niet gemist. Zij doet alsnog aangifte.

De 23-jarige werd meegenomen naar het politiebureau. Tijdens het verhoor ontkende hij de fiets te hebben gestolen. Hij had de fiets voor 50 euro op straat gekocht. Wel bekende de verdachte de diefstal van het lege krat bier. Hij had het krat even te voren weggenomen achter een woning aan de Bankastraat. De man bekende daarnaast dat hij ruim veertig lege kratten op soortgelijke wijze achter woningen in de Oosterparkwijk, de Indische buurt en de Korrewegwijk had gestolen. Met behulp van stadwachten heeft de politie diverse eigenaren van de kratten kunnen informeren over de krattendiefstal en kunnen verwijzen voor het doen van aangifte. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):