maandag, 14. april 2008 - 19:03

Bijenkorf drama voor de rechter

Amsterdam

De 24-jarige vrouw die vorig jaar haar ander half jaar oude kindje naar beneden gooide in de Bijenkorf, moet zich volgende week voor de rechtbank verantwoorden. Het kindje overleefde de val van de vierde etage niet. De vrouw sprong ook naar beneden maar overleefde dit wel ze lag in coma maar kwam na twee maanden bij.

De vrouw gooide haar kindje, voor de neus van het winkelde publiek, naar beneden. Direct daarna sprong ze zelf over de balustrade. Ze raakte door de valpartij ernstige gewond en in coma. Na twee maanden ontwaakte zij daaruit en kon zijn eindelijk gehoord worden. Pa in januari werd zijn officieel aangehouden als verdachte. Over haar motieven is nog niets bekend.

Het was al de derde keer dat iemand in of van het gebouw van de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam sprong. In januari 2007 sprong een man van het gebouw aan de buitenzijde en overleefde dit niet. In de jaren negentig sprong een man ook in de winkel naar beneden maar belandde op een vrouw. Zij liep daarbij een dwarslaesie op.
Provincie:
Tag(s):