maandag, 3. november 2008 - 16:04

Bijna helft voedselbanken werkt samen met gemeente

Den Haag

Bijna de helft van de voedselbanken, 47 procent, werkt samen met de gemeente waarin ze zijn gevestigd, bijvoorbeeld door door te verwijzen of informatie te verstrekken. Het grootste deel van die gemeenten is tevreden over die samenwerking.

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt dit ‘een mooi resultaat’, maar wil dat ‘nog veel meer gemeenten’ intensiever gaan samenwerken met voedselbanken. Om die samenwerking te stimuleren, organiseert Aboutaleb een bestuurlijke conferentie waarvoor hij gemeenten én voedselbanken uitnodigt.

Dat staat in de brief die Aboutaleb maandag 3 november heeft gestuurd naar de Tweede Kamer met een onderzoek naar de samenwerking tussen gemeenten en voedselbanken. Aboutaleb wil meer samenwerking tussen voedselbanken en gemeenten, omdat veel mensen die bij voedselbanken aankloppen de weg niet weten te vinden naar de gemeente.

Aboutaleb vindt het wenselijk dat voedselbanken deze mensen doorverwijzen naar gemeente voor structurele hulp, bijvoorbeeld bij het vinden van werk, hulp bij sanering van schulden of extra financiële ondersteuning. Op dit moment heeft 26 procent van de gemeenten hierover expliciete afspraken met de voedselbanken.
Provincie:
Tag(s):