maandag, 14. juli 2008 - 9:40

Bijstandfraudeurs in Maastricht aangehouden

Maastricht

De sociale recherche in Maastricht heeft afgelopen week twee personen aangehouden die bijstandsfraude hebben gepleegd. Daarbij zijn een 64-jarige en 46-jarige man uit Maastricht aangehouden.

De 64-jarige man kreeg samen met zijn vrouw een bijstandsuitkering, maar bleek ook werkzaam te zijn voor een klusbedrijf. Tevens verrichtte hij ook sloopwerkzaamheden. De gemeente zal een bedrag van € 75.000 terugvorderen van de man en zijn uitkering is beëindigd.

Een 46- jarige Maastrichtenaar werd eveneens afgelopen week aangehouden ter zake bijstandsfraude. De man werkte reeds een drietal jaren voor diverse uitzendbureaus door geheel België. Bovendien bleek uit het onderzoek dat hij zijn hoofdverblijf in Brussel had. Hij bewoonde daar illegaal een kamer.

Betrokkene had met zijn loon in België en zijn volledige uitkering in Maastricht een meer dan modaal inkomen. Hij verklaarde al het extra geld maandelijks te hebben overgeboekt naar zijn familie in Congo. Bewijzen hierover had hij niet meer, alles liep via tussenpersonen.

De man kreeg een alleenstaande WWB uitkering van de gemeente Maastricht. Hij heeft de gemeente Maastricht benadeeld voor een bedrag van € 35.000. Ook dit bedrag wordt teruggevorderd en er zal beslag worden gelegd op de tegoeden van zijn buitenlandse bankrekening. Zijn uitkering is onmiddellijk beëindigd.

Beide personen zullen ook een belastingaanslag krijgen met betrekking tot de ten onrechte ontvangen huurtoeslag.
Provincie:
Tag(s):