zondag, 1. juni 2008 - 19:34

Bijzonder rustig verloop van Pinkpop

Landgraaf

Het driedaagse muziekfestival Pinkpop kent dit jaar nog steeds een bijzonder rustig verloop.Ondanks de enorme bezoekersaantallen is het aantal aanhoudingen tot nu toe beperkt gebleven tot zo'n 25 gevallen. Daarbij ging het hoofdzakelijk om gevallen van openbare dronkenschap en het in bezit hebben van verdovende middelen.

In totaal heeft de politie tot nu toe 56 aangiftes geregistreerd, hoofdzakelijk voor zakkenrollerij (33) en diefstal (17). Was er vorig jaar nog sprake van een behoorlijk aantal diefstallen vanuit tenten op de campings; dit jaar is dat amper het geval. Dit is grotendeels te danken aan maatregelen die rondom en op de campings zijn getroffen door de organisatie in overleg met de gemeente en politie. Er hebben zich tot nu toe geen excessen voorgedaan.

De politie besteedt aan Pinkpop ongeveer 3200 manuren, voornamelijk op het gebied van toezicht en handhaving rondom het festivalterrein, de verkeersbegeleiding en de afhandeling van de aanhoudingen. In de aanloop naar het festival toe, heeft de politie nadrukkelijk geïnvesteerd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Bij de uitvoering van de taken werkt de politie nauw samen met de Koninklijke Marechaussee. Verder is er ook gebruik gemaakt van de inzet van Belgische politiemensen (bikers) en Duitse politieagenten (bikers en motorrijders).

De innige samenwerking tussen de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), de brandweer, de gemeente Landgraaf, de Pinkpop-organisatie en dit politie heeft ervoor gezorgd dat alle betrokken partijen hun deel van de taken goed hebben kunnen uitvoeren. Tot nu toe heeft de GHOR zo'n 200 pinkpopbezoekers behandeld voor diverse schaaf-en snijwonden.

Vijf personen moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Eén van hen had een pin door de voet gekregen en moest daaraan worden gehecht.
Provincie:
Tag(s):