donderdag, 24. juli 2008 - 20:58

Bijzonder veel vertier tijdens sport- en spelweek

Alteveer

De Sport- en Spelweek Alteveer (Gn.), die van maandag 4 tot en met zondag 10 augustus wordt gehouden, heeft dit jaar bijzonder veel vertier te bieden. Er zijn diverse gezellige en sportieve evenementen, zoals een braderie, een sterkste-straatcompetitie, een zeepkistenrace en een motortoertocht.

De Alteveerster feestweek is dit jaar voor het eerst in vele jaren geen lichtweek. ,,In verband met de reconstructie van de Beumeesweg leek het ons niet handig om een lichtweek te houden. Zoiets trekt veel auto’s en dat is niet slim op een moment dat de wegen er uit liggen’’, legt Albert Lutjeboer uit namens de organisatie, Plaatselijk Belang Alteveer.

De Sport- en Spelweek begint met een grote braderie op maandag 4 augustus. Er zijn tientallen kramen te vinden met de meest uiteenlopende koopwaar.

Kracht alleen is allang niet meer voldoende om hoge ogen te gooien tijdens de strijd om de Sterkste Straat van Alteveer, die op woensdag 6 augustus om 19.00 uur losbrandt aan de Veenhofsweg. Ook behendigheid en teamspirit zijn belangrijk voor de zes deelnemende ploegen bij de vijf spectaculaire onderdelen, zoals auto drukken en fietsen op een molenfiets.

Nadat dauwtrappers op vrijdagochtend volop aan hun trekken zijn gekomen tijdens een vroege-ochtendwandeling vanaf zeven uur op vrijdag, krijgen zij een ontbijt in de feesttent.

Op vrijdagavond staat de gegarandeerd spectaculaire zeepkistenrace op het programma. Iedereen mag meedoen met een kar, die maar aan één eis hoeft te voldoen: hij mag geen enkele aandrijving hebben. Vanaf een drie meter hoge helling moeten de deelnemers zo veel mogelijk snelheid ontwikkelen en een zestig meter lang parcours naar de bel zo snel mogelijk afleggen.

Motorliefhebbers kunnen op zaterdag 9 augustus deelnemen aan de 8e Alteveerster keitoertocht, een motortoertocht over ongeveer 200 kilometer, georganiseerd door de toerafdeling van motorclub MRTO.

De Sport- en Spelweek wordt op zondag 10 augustus om afgesloten met een evangelisatiedienst in de feesttent. Hieraan wordt muzikale medewerking verleend door de gospelgroep Reborn. deze dienst begint om 19.00 uur.
Provincie:
Tag(s):