vrijdag, 28. november 2008 - 19:01

Binnen 1 jaar een Michelin Ster voor Pieter de Ronde

Nooitgedacht

Pieter de Ronde is de eerste chef de cuisine die het voor elkaar kreeg om een restaurant van een vakantieresort op de 'Michelin kaart' te zetten. Afgelopen week kreeg zijn pas 1 jaar oude Cour de Nord, op luxe resort Hof van Saksen, een heuse Michelin Ster. Een prestatie van formaat.

In een omgeving van landerijen en kleine dorpen, afgewisseld door bossen en bosschages ligt het rustieke Hof van Saksen. Ruim zeshonderd luxe Saksische boerderijen met whirlpool en sauna bieden onderdak aan de gasten. Op het resort zijn vijf restaurants waarvan er een dus met een Michelin Ster.

Chef-kok Pieter de Ronde kiest voor eerlijke producten met een voorkeur voor ingrediënten uit de regio. Zo wordt de Hunebed amuse geserveerd op een verwarmde 'zwerfkei' en komt de sublieme geitenkaas van een boerderij direct naast het resort. In de Drentse bossen raapt de chef zelf verse paddenstoelen en kastanjes voor in zijn creaties bijeen. Maar ook het wild de steenschol en de asperges op de kaart komen uit de regio.

De inrichting van Cour du Nord is van de hand van designer Piet Boon en oogt fris en strak. Het servies is afgestemd op de tongstelende gerechten en geeft de gast een gevoel van extravagante luxe.

Voor 2009 wil Pieter de Ronde zijn restaurant nog meer op de kaart zetten. “Met zijn allen de schouders eronder en de ster weten te behouden en wie weet wat de toekomst dan nog brengt.�
Categorie:
Tag(s):