woensdag, 6. februari 2008 - 17:29

Binnen twee maanden rijbewijs kwijt

Amsterdam

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft het rijbewijs van een 26-jarige inwoner van Amsterdam ingevorderd. De man had zijn rijbewijs op 14 december 2007 gehaald. De invordering van het rijbewijs vond zijn grondslag in de rijwijze die de man op de rijksweg A9 ter hoogte van Heemskerk op dinsdagmiddag 5 februari 2008 ten toon spreidde.

De man reed zeer slingerend, hield te weinig afstand, 13 meter tussenafstand bij een snelheid van 120 km/uur = 36,66 meter per seconde, haalde rechts in, voegde uit zonder gebruik te maken van de uitvoegstrook en reed 53 kilometer harder dan toegestaan. Het scala aan overtredingen werd vastgelegd op de video van de onopvallende surveillanceauto.

Het slingerend rijden werd in dit geval niet veroorzaakt door overmatig drankgebruik maar door de zithouding van de bestuurder. In de korte tijd dat hij in het bezit was van zijn rijbewijs, hij was dan ook een ‘beginnend bestuurder’, had hij zich een ‘comfortabele’ stoelstand aangemeten. De leuning van de bestuurdersstoel lag bijna op de achterbank.

De verklaring voor zijn rijstijl: Haast om iemand naar de Penitentiaire Inrichting in Alkmaar te brengen.
Provincie:
Tag(s):