donderdag, 24. januari 2008 - 12:50

Binnenkort drie woonplaatsen in Den Helder

Den Helder

De kans is groot dat de gemeente Den Helder binnenkort drie woonplaatsen kent: Den Helder, Julianadorp en Huisduinen. Dat is in ieder geval de wens van de gemeente en nu is het wachten op goedkeuring door de TNT-groep. Gevolg van de nieuwe indeling is dat een aantal postcodegebieden wijzigt.

Op dit moment bestaat alleen Den Helder officieel als woonplaats. In 2009 treedt een nieuwe wet in werking: ‘Basisregistratie Adressen’ en deze eist een unieke aanduiding van adressen en biedt gelijk ook de mogelijkheid binnen een gemeente meer dan één woonplaats aan te wijzen. Veel bewoners van Julianadorp en Huisduinen hebben deze wens al jaren want de kernen krijgen hiermee een eigen identiteit.

Gevolg van de nieuwe indeling is dat een aantal postcodegebieden wijzigt en een tweede reden om tot wijziging over te gaan is de omvangrijke nieuwbouw in Julianadorp waardoor binnenkort het maximaal aantal adressen van de Julianadorper postcode wordt overschreden.

Overleg tussen de TNT-groep, als postcodebeheerder, en de gemeente Den Helder moet binnenkort duidelijk maken hoe een nieuwe en definitieve indeling in postcodegebieden er uit zal zien
Provincie:
Tag(s):