dinsdag, 15. april 2008 - 22:36

Binnenmilieu scholen aangepakt

Den Haag

De gemeente Den Haag gaat het binnenmilieu van scholen aanpakken. Een slecht binnenmilieu kan de gezondheid en leerprestaties van kinderen verminderen. Maandag 14 april hebben alle 179 Haagse scholen een uitnodiging van de gemeente ontvangen om mee te doen aan een onderzoek naar de kwaliteit van het binnenmilieu.

Landelijk voldoet ongeveer 80% van de scholen niet aan de norm van een gezond binnenmilieu. De gemeente Den Haag wil daarom de komende jaren elke school en elk schoolgebouw in Den Haag bezoeken. Het gaat om 179 scholen en 235 schoolgebouwen. Medewerkers van de GGD en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) werken hierbij samen. Zij voeren metingen uit en geven een advies op maat. De school krijgt een rapport met conclusies en adviezen over ventilatievoorzieningen en het gebruik ervan, inrichting, onderhoud en schoonmaak.

Basisschool ‘Willem de Zwijger’ is de eerste Haagse school waarvan de kwaliteit van het binnenmilieu is onderzocht. Directeur Van Arkel is blij met het document waarin de resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd. "We zijn ons bewust geworden van het slechte binnenklimaat op onze school en nu bezig met de aanleg van een systeem dat frisse lucht van buiten naar binnen én deze de lucht van binnen ook weer naar buiten afvoert. Ook heeft de gemeente ons gewezen op allerlei concrete mogelijkheden om de schoonmaak te verbeteren. Daar zijn we nu ook mee aan de slag.�
Provincie:
Tag(s):