woensdag, 13. augustus 2008 - 14:36

Binnenvaartschip kan motorbootje niet ontwijken

Hengelo

Een 36-jarige binnenschipper uit Zwolle kon dinsdagavond 12 augustus al varende op het Twentekanaal aan de Havenkade in Hengelo, een motorbootje dat midden op het kanaal voer niet meer ontwijken. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Dinsdagavond 12 augustus werd om ongeveer 20.30 uur gemeld dat op het Twentekanaal langs de Havenkade West in Hengelo een aanvaring had plaatsgevonden tussen een binnenvaartschip en een motorbootje.

Bleek dat een 36-jarige schipper van het binnenvaartschip uit Zwolle over het kanaal had gevaren en plotseling midden op het kanaal een motorbootje had waargenomen. Hij attendeerde de schipper van dit bootje, door te claxonneren, op zijn komst maar deze kon daarop de buitenboordmotor niet starten.

De schipper van het binnenvaartschip probeerde nog uit te wijken maar dit lukte niet geheel en het motorbootje werd geraakt. Personeelsleden van het binnenvaartschip konden door snel optreden voorkomen dat de schipper van het kleine bootje door de schroef geraakt werd en konden hem net op tijd uit het water hijsen.

Deze laatste, een 39-jarige man uit Hengelo, kwam met de schrik vrij en liep geen letsel op. Het is nog onbekend of het binnenvaartschip schade heeft opgelopen. Wel heeft de 36-jarige schipper bij het uitwijken de walkant geraakt.
Provincie:
Tag(s):