vrijdag, 8. februari 2008 - 19:49

Blaalse Zuil uitgereikt

Hapert

Op vrijdag 8 februari heeft Anton Poppeliers uit Hapert de Blaalse Zuil, een kunstwerk behorend bij de gemeentelijke onderscheiding Predicaat van bewijs van verdienste, uit handen van burgemeester S.P. Grem ontvangen. Deze onderscheiding werd hem toegekend voor zijn zeer bijzondere verdiensten voor de Bladelse gemeenschap en uitgereikt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Stichting Steunpunt De Kloostertuin.

Vanaf 1996 is de heer Poppeliers direct betrokken bij de totstandkoming van Stichting Steunpunt De Kloostertuin. Doel van deze stichting is zorg én dienstverlening aan ouderen in Hapert. In 1998 is het steunpunt gerealiseerd en maken ouderen gebruik van de faciliteiten. Hiernaast worden diverse activiteiten georganiseerd.

De heer Poppeliers heeft zich ook sterk gemaakt voor een klussendienst en een vervoersdienst waarvan ouderen gebruik kunnen maken. Onlangs heeft hij het uitzendbureau Respijtzorg opgericht om mantelzorgers te ontlasten en eenzame ouderen uit hun isolement te halen. In samenwerking met andere instellingen heeft hij gezorgd voor zorgalarmering en dagopvang. Op dit moment is hij bezig met het opzetten van een telefooncirkel en een dagverzorging.

Daarnaast is de heer Poppeliers ruim 38 jaar bestuurslid van Muziekvereniging Kunst Adelt. Ook is hij sinds 1995 als voorzitter zeer betrokken bij de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO cluster gemeente Bladel, KBO afdeling Hapert, KBO Kring de Kempen en Stichting Bevordering Mobiliteit).
Provincie:
Tag(s):