zaterdag, 23. augustus 2008 - 15:33

Blauwalgen aangetroffen in Koeweide Wessem

Wessem

Tijdens controles, uitgevoerd door inspecteurs van Waterschap Peel en Maasvallei, zijn blauwalgen aangetroffen bij Watersportcentrum Koeweide te Wessem. Blauwalgen kunnen bij aanraking of inname bepaalde gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom wordt geadviseerd om contact met deze wateren te vermijden, zegt het Waterschap.

Op 19 augustus zijn bij Watersportcentrum Koeweide in Wessem watermonsters genomen waarbij te hoge concentraties blauwalgen zijn gemeten. Hierna heeft het waterschap besloten een waarschuwing uit te laten gaan. Enkele weken geleden zijn er ook blauwalgen aangetroffen bij Dagstrand De Weerd in Roermond, Camping Waterrecreatie Hatenboer in Roermond en Dagstrand Thorn in Maasgouw. De waarschuwingen voor deze locaties gelden nog steeds.

In overleg met de terreinbeheerders zijn waarschuwingsborden bij de betreffende waterplassen geplaatst. Ook de beheerders ontraden het zwemmen. Het waterschap en de beheerders blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden door regelmatig inspecties uit te voeren en monsters te nemen. Wanneer het gevaar voor blauwalg is verdwenen, worden de borden verwijderd.
Provincie:
Tag(s):