zondag, 19. oktober 2008 - 12:59

Blauwe nacht in Hof van Twente

Hof van Twente

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober werd in de gemeente Hof van Twente de zogenoemde Blauwe Nacht gehouden. Hierbij controleerde de politie in samenwerking met gemeente, de Inspectie Verkeer en Waterstaat en brandweer op uitgaansgerelateerd geweld, brandveiligheid van horecaondernemingen, geluidsoverlast en verkeerswetgeving. Dit heeft de politie zondag 19 oktober bekendgemaakt.

Bij één horecagelegenheid was het geluidsniveau boven de norm. Deze gelegenheid zal worden aangeschreven door de gemeente. Ook bleek bij twee gelegenheden dat de nooduitgangen versperd waren door geparkeerde auto’s en dat de noodverlichting niet brandde. Deze bedrijven kunnen een schrijven van de brandweer tegemoet zien.

Er werden alcoholcontroles gehouden in Delden, Diepenheim, Goor en Markelo. Circa 1000 passanten werden gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal werden 5 bestuurders bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. Eén van hen was een 61-jarige automobilist uit Goor, die rond 23.30 uur een stopteken op de Lochemseweg in Markelo negeerde.

Hij ging er met grote snelheid vandoor, met gedoofde verlichting. De politie achtervolgde deze bestuurder die tijdens zijn vlucht snelheden van boven de 130 kilometer per uur liet noteren. Uiteindelijk wist de politie de man op de Grensweg klem te rijden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 805 ugl uit ( 1.85 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de politie maakt de nodige processen-verbaal op.

Door de Inspectie Verkeer en Waterstaat werd een aantal taxichauffeurs gecontroleerd. Er werden processen-verbaal opgemaakt voor het ontbreken van de chauffeurspas, onjuist ingevulde rittenstaten en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.

Voorts werden de nodige bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting, gladde banden, niet dragen van de gordel en snelheidsovertredingen. Twee Russische vissers die met 9 hengels zaten te vissen kregen ook een bekeuring.
Provincie:
Tag(s):