maandag, 10. maart 2008 - 19:41

Blik op Schoon

Bergen op Zoom

Met als thema ‘Blik op schoon’ heeft de Bergen op Schoondag ook dit jaar weer een massaal aantal inschrijvingen ontvangen. Ruim 1200 deelnemers van onder andere bewonersorganisaties, scoutinggroepen, bedrijven en scholen gaan op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart de wijk in om de strijd aan te gaan met het zwerfvuil.

Op vrijdag 14 maart gaan elf scholen de straat op. Op basisschool Lodijke (locatie Reimerswaal) vindt de officiële opening plaats om 10.00 uur door wethouder Siebelink. De groepen 7 van deze school nemen op een feestelijke wijze deel aan deze opening en gaan vervolgens de wijk in. Naast basisschool Lodijke nemen ook de scholen Het Kompas, De Welle, ’t Fort, De Biezenhof, de Sancta Maria School, De Verrekijker, De Kreek, St. Maarten, De Rode Schouw, De Wegwijzer, SBO School De Driemaster en RSG ‘t Rijks deel aan de Bergen op Schoondag. Woonstichting Soomland gaat zelfs met de hele stichting de straat op om het zwerfvuil tegen te gaan.

Zaterdag 15 maart staat in het teken van de bewonersorganisaties en scoutinggroepen. Ook deze dag wordt officieel geopend door wethouder Siebelink op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Tijdens de opening op de Grote Markt start ook het schuurfeest in het centrum, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Bergen op Zoom, Wonen West Brabant, Woningstichting Soomland, wijkcommissie Centrum en BOB-MGH.
Provincie:
Tag(s):