dinsdag, 11. maart 2008 - 23:07

Blikseminslagen zorgen voor overlast in Harkstede

Harkstede

In Harkstede moest de brandweer dinsdagavond op twee verschillende plaatsen uitrukken voor brandjes veroorzaakt door blikseminslag. Dit maakte een woordvoerder van de regionale brandweer bekend tegenover Blik op Nieuws.

De eerste brand brak rond 22.10 uur uit in een loods aan de hoofdweg. In de loods lag hooi opgeslagen en vatte door de bliksem vlam. Deze brand werd opgeschaald naar middelbrand en geblust door de brandweer uit Harkstede en Slochteren.

Een half uur later kwam er, eveneens in Harkstede, een brandmelding binnen van een woningbrand aan de De Priorij. Omdat het korps van Harkstede nog op de Hoofdweg bezig was, rukte de brandweer van Hoogezand – Sappemeer uit voor deze brand. Bij aankomst bleek de brand beperkt. Volgens de woordvoerder is ook deze melding veroorzaakt door de bliksem.

Het natuurgeweld liet het Groningse plaatsje niet met rust en zorgde met een derde inslag voor nog meer ongemak. Bij een woning aan de Kloostersingel dreigde een schoorsteen in te storten. Na inspectie is besloten om delen van de schoorsteen af te breken.

Een aantal andere huizen in Harkstede kreeg na bliksem inslag te maken met problemen met de CV of electronica.
Provincie:
Tag(s):