woensdag, 5. maart 2008 - 10:15

Bloemendalers nog steeds de rijkste Nederlanders

Bloemendaal

Bloemendaal was ook in 2005 de rijkste gemeente van Nederland. Het gemiddeld inkomen van de inwoners van deze gemeente lag 58 procent boven het landelijk gemiddelde. In een tijdsspanne van vijf jaar zijn er op de gemeentelijke inkomensladder nauwelijks verschuivingen opgetreden.

Na Bloemendaal volgden in de top Wassenaar, Blaricum en Abcoude. In deze gemeenten lag het inkomen per inwoner 54 tot 43 procent hoger dan dat van de doorsnee Nederlander. Zes van de tien gemeenten met het hoogste inkomen lagen in Noord-Holland.

De inwoners in de Groningse gemeenten Reiderland, Eemsmond en Pekela bevonden zich onderaan de inkomensladder. Het inkomen per inwoner lag daar 22 tot 17 procent onder het landelijke gemiddelde.

Utrecht staat op de provinciale inkomenslijst onbetwist bovenaan. Voor alle gemeenten in deze provincie lag het inkomen per inwoner (ruim) boven het landelijk gemiddelde. De enige uitzondering hierop was de gemeente Veenendaal. In de gemeenten van de drie noordelijke provincies waren de inkomens relatief laag; deze kwamen in vrijwel alle gemeenten niet boven het landelijke gemiddelde uit
Provincie:
Tag(s):