zondag, 6. april 2008 - 12:44

Bloemetje na vergissing bij aanhouding

Apeldoorn

De politie heeft donderdagmiddag 3 april in Apeldoorn per vergissing een verkeerde vrouw gearresteerd. De Apeldoornse vrouw werd aangehouden nadat de politiemensen meenden met een 22-jarige vrouw te maken te hebben die, samen met haar 32-jarige vriend, verdacht werd van een diefstal uit een woning afgelopen woensdag. Bij die diefstal werd een vuurwapen en munitie buit gemaakt.

Vanwege de vuurwapen gevaarlijke situatie werd voor de aanhouding een arrestatie-eenheid ingezet. Nadat uit onderzoek bekend werd, dat de verdachte vrouw in een woning in Apeldoorn verbleef, werd die woning geobserveerd om een geschikt moment voor de aanhouding te kunnen kiezen.

Toen een vrouw de woning naast het geobserveerde pand verliet en in een auto stapte, vergisten de politiemensen zich in de voordeur van het geobserveerde pand en meenden dat de verdachte vrouw de woning verliet.

Zij werd kort gevolgd en daarna aangehouden. Direct bij de aanhouding werd duidelijk dat het niet de verdachte vrouw was. De politie heeft onmiddellijk excuses gemaakt en de volgende dag een bloemetje aangeboden.

De juiste vrouw en haar vriend werden diezelfde middag aangehouden en daarbij werd zowel het vuurwapen als de munitie aangetroffen en in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):