zondag, 1. juni 2008 - 11:40

Blokkades bij Friesland Foods opgeheven

Leeuwarden

Friesland Foods haalt vanaf zondag 1 juni circa 00.00 uur weer de melk op bij de leden-melkveehouders van Friesland Foods. Afgelopen avond zijn de blokkades van de Friesland Foods productielocaties in Leeuwarden, Workum, Marum, Dronrijp en Varsseveld opgeheven. De locaties Nijkerk en Gerkesklooster zijn momenteel nog geblokkeerd.

Het melk ophalen zal plaatsvinden volgens het normale rittenschema zolang er voldoende capaciteit in de productielocaties beschikbaar is. Door de grotere transportafstanden en onregelmatigheden in het vervoer kan het ophalen van de melk wel op een ander tijdstip dan normaal plaatsvinden.

Sinds vrijdag 30 mei wordt door blokkades van de Dutch Dairymen Board (DDB) melkveehouders met tractoren de productielocatie van Friesland Foods in Nijkerk geblokkeerd. Zaterdag 31 mei zijn daar de productielocaties in Leeuwarden, Workum, Gerkesklooster, Marum, Dronrijp en Varsseveld bijgekomen. Hierdoor kon vanaf zaterdagavond 17.00 uur geen melk meer bij de leden worden opgehaald.

LTO Nederland roept op om de laatste blokkades per direct op te heffen. Melkveehouders die hun melk normaal willen afleveren, mogen geen financiële schade lijden en de dupe worden van de acties. Volgens LTO zijn de reacties van melkveehouders op de blokkades tot nu toe rustig verlopen.
Provincie:
Tag(s):