dinsdag, 6. mei 2008 - 17:38

Blotevoetenpad Brunssum eind mei geopend

Brunssum

Op 24 mei 2008 gaat het blotevoetenpad in het Brunssumse Schutterspark open. Het is het eerste blotevoetenpad van Limburg. Het pad, dat over een lengte van 2 kilometer door een gevarieerd natuurgebied loopt, trakteert de bezoeker op een unieke natuurbeleving.

Een blotevoetenpad is een wandelroute die op blote voeten wordt afgelegd. De wandelaar loopt over een smal wandelpaadje dat over verschillende ondergronden voert, bestaande uit zand, modder, water, houtsnippers, grind, knuppelbruggen en andere natuurlijke materialen. Volgens de initiatiefnemer en exploitant, Wil Bekker van BonRoute, ontstaat daarbij een zintuiglijke ervaring die een rustgevende uitwerking heeft op lichaam en geest. “Door met je blote voeten de natuur te betreden, ervaar je de natuur veel directer. Je wordt je bewust van je omgeving. Op je blote voeten op een natuurlijke ondergrond lopen, geeft ook energie. Je bent anderhalf of twee uur onderweg, maar na afloop voel je je kwikker en fitter.� Het blotevoetenpad is voor alle leeftijden.

Een wandeling over het blotevoetenpad trakteert de wandelaars op diverse thema’s om de natuurbeleving te verdiepen. Er zijn doe-activiteiten, er is een elfenbosje waarin verhalen worden verteld over bomen in een sprookjesbos-achtige omgeving, en bezoekers komen ook terecht in een labyrint. Uitrusten onderweg kan op een ligweide (met picknickbanken) aan een ‘droomvijver’. Het blotevoetenpad zal tevens in een educatieve vorm aan het onderwijs worden aangeboden om kinderen meer bewust te maken van de natuur in het algemeen en de cultuurhistorische waarden van bomen in het bijzonder.
Provincie:
Tag(s):