dinsdag, 23. september 2008 - 16:06

Blues2Choose 2008 daverend succes

Diessen

Zaterdagavond 20 september 2008 zal in Diessen de geschiedenis in gaan als een avond vanuit het hart van de blues; In Hercules zagen bluesliefhebbers uit het hele land o.a. hoe burgemeester Ruud Vreeman op fantastische wijze de blues speelde. Ook een unieke mondharmonica-clinic zorgde voor een heerlijke bluesstemming.

Ruud Vreeman, bekend bluesliefhebber, speelde samen met Homesick and the Louisiana Men enkel bluesklassiekers. Het klikte perfect tussen Ruud en de muzikanten, dat was ‘s middag al te merken bij de repetitie.

Later op de avond werd er ook een heuse mondharmonica-clinic gegeven voor maar liefst vijftig bezoekers tegelijk. In een uurtje leerde Hans de Vries de deelnemers de beginselen van het harmonicaspelen.

Naast deze bluesverrassingen was er ook veel muziek. Blues Happens … zorgde voor een uitstekende binnenkomer met fantastisch gitaarspel en een zeer melodieuze mondharmonica. Bas de Haan wist wederom in de intieme huiskamer het publiek aan zich te binden. En voor de stevigere blues zorgde de Twelve Bar Bluesband in een bomvolle zaal voor een waar spektakel. Daarnaast maakte Grand Junction hun naam waar om de liefhebbers te trakteren op stevige bluesrock.

John van Heijst, een van de organisatoren: “Ik kijk terug op een zeer geslaagde derde editie van Blues2Choose. Als ik de reacties van de bezoekers hoor, dan was er voor ieder iets bij, dat is onze opzet, daarin zijn we goed geslaagd. En ik was aangenaam verrast hoe Ruud Vreeman hier de zaal plat speelde. Echt goed op hem hier op het podium te hebben. In de nazit zaterdagnacht zijn we als organisatie al weer aan het broeden op de verrassingen voor volgend jaar. Kortom tot volgend jaar Blues2Choose 2009."
Provincie:
Tag(s):