zondag, 13. april 2008 - 17:48

Blunderende doelman Grandel kost FC Utrecht twee punten

(Elfvoetbal) Doelman Franck Grandel van FC Utrecht heeft in Doetinchem zijn reputatie waargemaakt. De geregeld grabbelende goalie ging in Stadion de Vijverberg opzichtig in de fout, waardoor De Graafschap de score kon openen.

De Utrechters kwamen nog terug tot 1-1, maar laten in de strijd om de play-offs nu wel twee belangrijke punten liggen. De eindstand van 1-1 zorgt ervoor dat De Graafschap en FC Utrecht een week vol onzekerheid voor de boeg hebben. In Doetinchem zijn er nog altijd degradatiezorgen, terwijl ze in Utrecht nog een sprankje hoop houden op een plek bij de eerste negen en dus deelname aan play-offs met Europees voetbal als inzet.

Waar De Graafschap in de eerste helft de sterkste ploeg was, daar liet FC Utrecht zich in de tweede helft van de wedstrijd wat meer zien. Op dat moment tegen de verhouding in, kwamen De Superboeren desalniettemin in de 72ste minuut op voorsprong. Invaller Will Johnson ondernam een doelpoging, nadat keeper Grandel van FC Utrecht een merkwaardige redding verrichtte op een schot van Diego Biseswar. Via de ongelukkig
ogende doelman uit Frankrijk, international van Guadeloupe, eindigde de bal in het doel.

Nog geen vier minuten later was de schade alweer hersteld door FC Utrecht. Cedric van der Gun kon op aangeven van Leroy George van dichtbij De Graafschap-goalie Jim van Fessem kloppen: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd was er bij beide teams duidelijk de wil om te winnen te zien.

Van goed uitgevoerde aanvallen was echter maar nauwelijks sprake. "Ongelooflijk veel strijd heb ik gezien. Het was een echte battle", aldus trainer Jan de Jonge van De Graafschap. "Of dit punt belangrijk is, zal volgende week blijken", voorspelde de coach. "Het was vandaag tegen FC Utrecht voor ons heel lastig tot scoren komen. We hebben in elk geval ongelooflijk veel strijd gebracht en dat is goed. Moed verloren, al verloren. Het is voor ons vervelend dat Willem II wint van Feyenoord, maar daar hebben wij geen invloed op. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken."

"Wij wisten dat we een strijdvol De Graafschap konden verwachten", stelde coach John van Loen van FC Utrecht. "Je laat je hond niet eens uit op dat veld hier. Het is werkelijk dramatisch. We hebben, op een heel goede kans voor Donny de Groot na in het eerste kwartier, eigenlijk niets weggegeven. Daarentegen kregen wij drie opgelegde kansen. Dan moet je zo'n wedstrijd gewoon winnen. Dat zou ook terecht zijn geweest. Hier hadden wij gewoon drie punten moeten pakken."Γ‚?
Categorie:
Tag(s):