zondag, 21. september 2008 - 11:31

BMW lanceert allereerste interactieve proefrit

Voor de lancering van de nieuwe BMW 3 Serie heeft BMW Nederland de allereerste interactieve proefrit ontwikkeld. Proefrijders en sitebezoekers hebben een honderd procent live-verbinding met elkaar, via beeld én geluid. Dit maakt de proefritervaring honderd procent transparant en interactief.

Vanaf 23 september rijden twee splinternieuwe exemplaren van de nieuwe BMW 3 Serie door Nederland. Beide auto’s zijn voorzien van een camera die registreert wat de bestuurder door de voorruit ziet. De beelden zijn via een live-stream gedurende twee weken van 23 september tot en met 3 oktober te zien op internet. Dankzij gps-techniek kunnen belangstellenden de auto’s via gedetailleerde virtuele kaarten bovendien op de voet volgen.

Bellen met de bestuurder
Om exact te weten wat de bestuurder van de auto vindt, staat op de website het nummer van de telefoon in de BMW. Iedereen kan bellen en vragen stellen. De site toont ook de SMS-reacties van de bestuurders. Ook kan iedereen eenvoudig een speciaal ontwikkelde ‘widget’ toevoegen aan de website, een persoonlijk profiel op Hyves bijvoorbeeld of een blog. Op deze manier kan men op diverse sites live met de proefritten meekijken, en kan men anderen uitnodigen om mee te kijken of te bellen.

BMW Nederland biedt 120 personen de gelegenheid om zelf te rijden tijdens zo’n interactieve proefrit. Inschrijven kan op www.interactieveproefrit.nl. De geselecteerden worden thuis of op hun werk opgehaald met de nieuwe BMW 3 Serie om vervolgens zelf de BMW te besturen tijdens de interactieve proefrit.
Categorie:
Tag(s):