maandag, 25. februari 2008 - 15:29

BN' ers uitputting nabij in tocht naar Noordkaap

Amsterdam

De groep avonturiers die de strijd aangaat met de extreme kou, de uitputting en natuurlijk met elkaar is zeer divers te noemen. Zo wordt Nederland vertegenwoordigd door judoka en presentator/DJ Dennis van der Geest, meervoudig wereldkampioen (kick)boksen en Hollywood filmster Lucia Rijker, kunstenares/presentatrice/DJ en oud-Olympisch hockeyster Margje Teeuwen, zanger/componist Xander de Buisonjé en Kim Feenstra, winnares van Holland's Next Top Model 2007.

Steile bergen en bevroren watervallen, dichtbeboste dalen, eindeloze sneeuwvlaktes en indrukwekkende fjorden, oftewel: de Noordkaap. Dit meest noordelijke punt van Noorwegen is een mooi, maar zeer koud en onherbergzaam gebied dat maar voor weinig mensen is weggelegd om in het echt te ervaren.

In het realityprogramma '71° Noord' dat vanaf donderdag 13 maart om 20.30 uur is te zien bij RTL 5, beginnen vijf Bekende Nederlanders en vijf Bekende Vlamingen aan een lange, afmattende tocht van 2.500 kilometer vanuit het zuiden van Noorwegen met slechts één doel: deze Noordkaap te bereiken.

Het Vlaamse deel van de groep bestaat uit Stefan Everts (meervoudig wereldkampioen motorcross), Maya Detiège (gemeenteraadslid Antwerpen), Anne-Marie Ilie (Miss Belgian Beauty 2007), Herr Seele (kunstenaar, striptekenaar en presentator) en Stijn Peeters (architect en manager van broer Bart Peeters).
Categorie:
Tag(s):