zaterdag, 2. februari 2008 - 16:19

Bob op de foto na 'blowjob'

Bunnik

Op zaterdag 2 februari organiseert Stichting TeamAlert, dé verkeers-veiligheidsorganisatie voor jongeren, in discotheek Brothers in Bunnik een BobZone. Met de actie wil TeamAlert jonge automobilisten stimuleren om geen alcohol te gebruiken in het verkeer. Dit doet TeamAlert niet door dronken bestuurders te bestraffen, maar juist door nuchtere Bobs te belonen. In dit geval met topschaatsen; Bobs maken kans op een VIP-arrangement voor de finale van de World Cup schaatsen in Heerenveen (22/24 februari) of op een schaatsclinic van Bob de Jong.

In 2006 hebben zich volgens de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV) 5761 ongelukken voorgedaan waarbij alcohol in het spel was. Bij 1529 verkeersongevallen waren jongeren tussen de 15 en 25 jaar betrokken. Geschat wordt dat die getallen nog hoger liggen.

TeamAlert richt zich met de BobZone op jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die na het uitgaan nog met de auto naar huis moeten. De actie wordt gehouden tijdens grote dancefeesten en in discotheken waar Teamalert met een stand en een promotieteam aanwezig is.

Een ‘Blowjob’-team van 4 tot 6 promotiemedewerkers bemant gedurende de hele avond de BobZone. Bobs kunnen aan het eind van de avond bij de Bob-stand een blaastest (“blowjob�) ondergaan. Nuchtere bestuurders die aan het einde van de avond 0,0 promille alcohol in het bloed hebben, maken kans op tal van Bob-gadgets en mogen op de foto. Deze foto’s zijn terug te vinden op de site van BobZone .
Provincie:
Tag(s):