woensdag, 16. januari 2008 - 9:54

Boer zoekt consument!

Nijmegen

Burgers in Nijmegen en in de omgeving zijn trots op hun streek, niet alleen op het natuurschoon maar ook op het voedsel dat boeren produceren. Zij willen op allerlei terreinen de band tussen stad en land aanhalen.Gezamenlijk zijn een aantal van hen tot voorstellen gekomen in het visiestuk ‘Nijmegen Duurzaam Gezond’

De doelstelingen daarin zijn:

- Bevordering van de consumptie van gezond voedsel in Nijmegen, en bevordering van gezonde eet- en leefgewoonten, met name bij jongeren;

- De ecologische voetafdruk van de Nijmegenaren verkleinen door bevordering van de consumptie van seizoensgebonden en zo duurzaam mogelijk geproduceerd voedsel uit de omgeving.

- Een nauwere verbinding tussen stad en platteland tot stand brengen, ter bevordering van een aangenaam en gezond leef- en werkklimaat in de regio

Deze doelstellingen worden in het visiestuk ’Nijmegen Duurzaam Gezond’ verder uitgewerkt.

In het visiestuk ‘Nijmegen Duurzaam Gezond’ presenteren zij de twee genoemde elementen in een bredere context samen met nog een aantal andere voorstellen, zoals het terugdringen van obesitas vooral bij jongeren; catering binnen gemeentelijke en maatschappelijke instellingen en (bedrijfs)restaurants, fiets- en wandelroutes, meer contact tussen jongeren en platteland, ’Nijmegen menu’, aandacht voor streekproducten in of bij het geplande ‘Natuurcentrum Rivieren Nederland’, etc. De band tussen stad en platteland aanhalen !

Het stuk ‘Nijmegen duurzaam gezond’ wordt in de raadsvergadering van 23 januari aan de gemeenteraad van Nijmegen aangeboden.
Provincie:
Tag(s):