maandag, 8. december 2008 - 15:33

Boete van 750 euro voor dreigmail aan Wilders

Zutphen

De politierechter veroordeelde vrijdag 5 december 2008 een 32-jarige man tot een geldboete van EUR 750,- voor het bedreigen van Geert Wilders, Tweede Kamerlid namens de PVV. De officier van justitie eiste een werkstraf van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Dit heeft het de Rechtbank Zutphen maandag 8 december bekendgemaakt.

De politierechter heeft een boete opgelegd omdat de man niet eerder met justitie voor dit soort zaken in aanraking is gekomen. De boete is echter hoger dan anders, omdat de man Wilders bedreigde wegens diens werk als politicus.

Bedreiging via e-mail
De man stuurde op 6 maart 2008 via de website van de PVV een e-mail naar Tweede Kamerlid Wilders. In die e-mail schreef de man: "ik gun je de dood als ik je ooit tegenkom verneuk verkracht vermoord ik je vuile hond".

Fitna
Na aangifte door Wilders heeft de politie het IP-adres van de man achterhaald. Zijn woning is doorzocht en een laptop is in beslag genomen. Uiteindelijk heeft de man bekend de e-mail aan Wilders te hebben verstuurd. Hij was boos op Wilders in verband met de film Fitna. Naar zijn zeggen wilde de man Wilders niet echt wat aandoen; hij verwachtte dat Wilders op de e-mail zou reageren.

De politierechter heeft mondeling vonnis gewezen.
Provincie:
Tag(s):