maandag, 17. maart 2008 - 10:08

Boevenvanger en Ferrari in Turkije

Waarschijnlijk moet je direct denken aan een norse politieagent en een snelle sportauto, maar niets is minder waar. De Boevenvanger en de Ferrari zijn twee nieuwe fietsmodellen die de twee oprichters van de Fietsfabriek, Yalcin Cihangir en Dave Deutch, dit weekend bij de opening van hun nieuwe fabriek in Turkije zullen introduceren.

Op zondag 16 maart opende de Fietsfabriek namelijk haar eigen fabriek in Büyükcamili, de geboorteplaats van Yalcin Cihangir. Yalcin en Dave hebben in vijf jaar tijd de markt weten te veroveren met een oer-Hollands product. De trendy bakfietsen, waarin ouders hun kinderen naar school brengen zijn tegenwoordig niet mee weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Zelf onze eigen koningin Beatrix rijdt op een speciaal voor haar ontworpen fiets van de Fietsfabriek rond.

Inmiddels zijn er 10 vestigingen in Nederland en 5 in het buitenland. Het was echter altijd al Yalcin's droom om ooit eens wat terug te kunnen doen voor zijn geboorteplaats. Het dorp verloor door de jaren heen alle vakmensen aan de grote stad. Met de komst van de Fietsfabriek keren ze terug om aan de slag te gaan in de fabriek. Verder maakt Yalcin gebruik van grondstoffen en partners uit de omgeving om zo het gebied verder te helpen ontwikkelen. Het liefst wil hij dit concept over de hele wereld uitrollen. De volgende stap is dat er ook bakfietsen in Turkije zullen verkocht. Ze gebruiken nu nog ezels, dus een bakfiets zou een welkome afwisseling kunnen zijn.
Categorie:
Tag(s):