donderdag, 29. mei 2008 - 19:44

Bokser Hüsnü Koçabas gaat broekhangen

Oirschot

De Koninklijke Landmacht opent dit jaar haar deuren op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni op de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. Tijdens deze Landmachtdagen is ook de Defensie Topsport Selectie (DTS) aanwezig met een stand en clinics. De DTS lanceert deze dagen het “camouflagebroekhangen". Dit jaar is het thema van de Open Dagen innovatie. Daarom heeft de DTS deze Oudhollandse krachtactiviteit in een innovatief jasje gestoken, door gebruik te maken van een hightech installatie- en computersysteem. Tijdens de Fanny Blankers Koen Games in Hengelo is het spits afgebeten voor deze competitie, die een groot succes was.

Bokser en wachtmeester van de marechaussee Hüsnü Koçabas begeleidt samen met zijn boksende collega's het camouflagebroekhangen in de DTS-stand. Tevens verzorgen zij enkele sportieve boksclinics. Koçabas daagt jong en oud uit om het tegen hem op te nemen. De winnaars verdienen een ritje in een Leopard II tank.

Naast bokser Hüsnü Koçabas zijn ook zijn twee topsport collega’s aanwezig op de Landmachtdagen. Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om met atleet sergeant Bram Som en judoka eerste-luitenant Bryan van Dijk op de foto te gaan of een handtekening te krijgen tijdens een signeersessie.

De activiteit is onderdeel van Operatie Beijing. Dit is een Olympische campagne waarin Defensie en haar topsporters op weg naar Beijing, zoveel mogelijk aandacht creëren voor de DTS.
Provincie:
Tag(s):