donderdag, 18. december 2008 - 15:38

Bolletjesslikker overleden op Schiphol

Schiphol

Een 42 jarige man van Italiaanse nationaliteit is dinsdag 16 december, na aankomst op de luchthaven Schiphol overleden. Hij kwam met een vlucht vanuit Florence ( Italie)

De man werd op de C- pier onwel. Toegesneld luchthavenpersoneel is direct begonnen met reanimeren, wat helaas niet meer mocht baten.

Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk, alwaar door een forensisch arts sectie is verricht. De man bleek gestorven te zijn aan een overdosis drugs. Hij bleek 30 bolletjes cocaïne in zijn lichaam te hebben en een grote hoeveelheid materiaal waar de cocaïne in verpakt zat.

De marechaussee doet een onderzoek naar de achtergronden van de overleden bolletjesslikker.

In een reactie laat woordvoerder van de marechaussee Rob Stenacker weten zich zorgen te maken over de manier waarop bolletjesslikkers de drugs het land proberen binnen te smokkelen. Steeds vaker treft de marechaussee smokkelaars aan waarbij de cocaïne onprofessioneel is verpakt. ‘In sommige gevallen komen we zelfs wel eens smokkelaars tegen die de bolletjes drugs met plakband bij elkaar houden. En dat is levensgevaarlijk’, aldus Stenacker.
Provincie:
Tag(s):