vrijdag, 19. december 2008 - 16:45

Bom op vier wielen

Leiden

De Politie Hollands Midden heeft donderdagavond 18 december twee broers, van 18 en 22 jaar, uit Voorschoten aangehouden op verdenking van opslag en van handel in niet toegestaan vuurwerk voor consumenten.

De politie had naar aanleiding van eind november jl. binnengekregen informatie het vermoeden dat de hoofdverdachte, de 22 jarige man, handelde in illegaal vuurwerk.

De politie is na de verkregen informatie een onderzoek gestart en heeft de twee verdachten tijdens een vuurwerktransport aangehouden op het Hoogheem Raadplein in Leidschendam. De politie onderschepte hiermee naar schatting een vuurwerkpartij van tussen de 1000 en 1500 kilo. De bestelbus van de verdachten was volledig beladen met dozen vuurwerk zoals nitraatbommen, Chinese rollen, sierpakketten, vuurpijlen, ratelbanden, strijkers en flowerbeds.

Volgens de 22 jarige verdachte had hij het vuurwerk dezelfde dag gekocht in België. Volgens de verdachte was het vuurwerk bestemd voor eigen gebruik en voor de verkoop. Hij wordt samen met zijn 18-jarige broer op maandag 22 december voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):