zondag, 7. december 2008 - 10:58

Bonjasky wereldkampioen K-1

Almere

Almeerder Remy Bonjasky is zaterdag in Yokohama (Japan) wereldkampioen in de K-1 Grand Prix geworden. In de finale won Bonjaski van de Nederlander Bard Hari, die voor Marokko uitkomt, en veroverde in navolging van 2003 en 2004 zijn derde wereldtitel.

De manier waarop Bonjasky de titel veroverde was op z'n zachts gezegd vreemd te noemen. Geen KO of overwinning op punten, maar een rode kaart voor Hari bracht in de tweede ronde de beslissing. Hari schopte de Nederlander vol op het hoofd nadat de scheidsrechter al een stopteken had gegeven.

Hari kreeg hiervoor direct een berisping doormiddel van een gele kaart. Omdat Remy zijn partij niet kon voortzetten, werd Hari bestraft met een diskwalificatie. Bonjasky kreeg daarmee direct de overwinning en dus de wereldtitel op zijn naam. Zelf vertelde Bonjasky dat hij het gevecht liever helemaal had uitgevochten en op eigen kracht had gewonnen. De beslissing van de scheidsrechter op het onprofessionele gedrag van Hari was echter volstrekt terecht, aldus Bonjasky. De Almeerder sluit met zijn wereldtitel een slechte periode af.

Behalve de wereldtitel met de daarbij behorende `belt` krijgt Bonjasky voor zijn titel ook een behoorlijke zakcentje (400.000 dollar) mee naar huis.
Categorie:
Tag(s):