dinsdag, 25. maart 2008 - 21:27

Boom die wensen in vervulling laat gaan in Eelde

Eelde

Als het om wensen gaat kan het in de gemeente Tynaarlo dit jaar niet gek genoeg. Misschien krijgt Eelde met een wensboom zelfs wel een nieuw soort bedevaartsoort. Hoe het ook zij, met het planten van een vruchtdragende wensboom vervult de gemeente komende vrijdag een wel heel bijzondere wens.

Ooit van een wensboom gehoord? Een boom waarin je nu maar hopelijk ook de komende tien keer tien jaar een wens kunt achterlaten? Hij bestaat echt. Vanaf vrijdag 28 maart staat het enige exemplaar in Nederland in Eelde. Burgemeester Rijpstra en burgemeester Noske van de Duitse gemeente Wardenburg zetten om 11.00 uur de schop in de grond.

De wensboom is vruchtdragend. Er hangen grote doorzichtige bollen, gevuld met wensen van 10-jarige schoolkinderen uit de Duitse gemeente Wardenburg en leerlingen van groep 6 en 7 van o.b.s. De Kooi in Eelde. De gemeente laat in elk geval één kinderwens uit de boom in vervulling gaan.

De wensboom wordt geplant bij de vijver tegenover het Else van der Laanhuis aan de Mozartweg in Eel-de. Dit is de tweede wens die de gemeente Tynaarlo in vervulling laat gaat om het 10jarig bestaan van de gemeente te vieren. Deze wens is ingediend door het Partnercomité Eelde – Wardenburg. In de toekomst kan de wensboom een plek zijn waar iedereen een “stille “ wens kan uiten.

Er zijn al veel wensen binnengekomen, veel meer dan de gemeente kan vervullen. Maar er kunnen er nog veel meer bij, het hele jaar kunnen mensen nog wensen indienen, totdat er 10 rare, originele of hartverwarmende wensen zijn vervuld. Twee wensen zijn straks vervuld, nog acht te gaan. De vervulling van een volgende wens staat alweer op stapel...
Provincie:
Tag(s):