vrijdag, 1. februari 2008 - 20:58

Boom valt bijna op politieauto's

Schiedam

Tijdens de storm die de afgelopen dagen over de regio trok moest de brandweer in heel het Rijnmond-gebied vaak uitrukken naar verschillende meldingen van stormschade. Zo moest ook de brandweer Schiedam voor een hulpverlening in actie komen. Op de Hargalaan was rond tien over twee in de middag een boom over de weg gevallen. Toevallig reden er op dat moment twee politieauto's over de Hargalaan.

De agenten in de ene wagen zagen de boom recht voor hun neus omvallen. De tweede politie auto had erg veel geluk: de boom viel precies achter hun wagen om. Het had niet veel gescheeld of de agenten hadden de boom op zich gehad. Direct is de weg afgezet voor het verkeer en de brandweer ter plaatse gevraagd. Die hebben de boom in stukken gezaagd en in de berm neergelegd. De zware stam van de boom was compleet afgebroken van het gedeelte dat nog in de aarde stond.

Ook de ladderwagen van de brandweer moest nog ter plaatse komen vanwege een loshangende tak boven de plek waar de hulpverleners aan het werk waren. Deze tak werd naar beneden gehaald waarna de hulpverleners weer verder konden.
Provincie:
Tag(s):